fredag 12 februari 2010

Bloggen presenterar: Den oslagbara bilden av Öresund


Detta är den mest fantastiska bild jag någonsin sett av Öresund. Då ska ni veta att jag sett massor av bilder under mitt långa och hänsynslöst spännande journalistliv.
Solskivan smyger sig ner bakom ett fartyg i ett vintrigt Öresund. Solen är egentligen en stjärna, men nu är det fartyget som blir stjärnan med en plats i solen.
I Lomma står vännen Rolf J på sin inglasade balkong på andra våningen med hänförande utsikt över sundet. Han upptäcker vad som är på gång
och skjuter rakt igenom rutan några bilder med sin kamera.
Ja, det blir ett pangskott. Fullträff. I förgrunden ser ni också Gröna Öns busktoppar sticka upp och bilda en spännande ridå.
Det är en bild som sätter igång fantasin.
Det första jag tänkte på var ett spökskepp, fast det vackraste spökskeppet jag någonsin sett.

Tack för bilden, Rolf J.



EXTRA-EXTRA-EXTRA
LARMET SOM SATTE SKRÄCK I OSS
I dag skriver Sydsvenskan om larmet som höll på ge oss hjärtsnörp. Men snåla som dom är, kunde dom inte bjuda på att jag skrev om det i onsdags, visserligen kåserande, men ändå.
Lite Flotta Viktor har väl Sydsvenskan råd att vara?
Fattas bara annat, för gissa var Sydsvenskan läste om larmet först?
Jag, däremot, är Flotta Viktor och bjuder på länken till Sydsvenskans artikel om larmet.

Klicka HÄR!

1 kommentar:

reuter sa...

Märkligt många småsaker jag har ihop med Lomma. Min styvfars mor var fru på Villa Solsken, jag har sanerat asbest i nästan 20 år, Sanerat på området runt fabriken, ett eternithus! <en dykarklubb före sanering. Jag har cyklat från Lund tidiga morgnar och tjuvfiskat i fyrkantsdammen. !974 åkte vi flotte till Lomma kyrka. Vi startade vid järnvägsbron i Lund, Flotten bestod delvis av överblivet material från brobygget. Min bästa flotte jag någonsin byggt.