måndag 11 juli 2016

Hanna Marklund/Susanna Andrèn-sportbrudarna tog hem EM i fotboll

Jag som är en gammal örn, är uppväxt med Lennart Hyland. På alla stora sportevenemang, så nog tusan var det Lennarts röst som smattrade fram i etern. 
Lennart Hyland. 
Fantomen som bildade skola för en handfull män. Satte ribban för radio och TV. Några kvinnor var det aldrig tal om. De fanns inte på kartan. Nej, bara storslagna män som Lars Gunnar Björklund med många flera storslagna män. 
De lyssnade. 
Tog lärdom av Mäster. 
Den första kvinnan som bröt isen var Pia Erlandsson. Hon fick ett litet hörn i sena Sportnytt eller vad det nu hette. Den manliga bastionen för ca 40 år sedan rös av fasa. 
Därför är det glädjande att i dag konstatera, att en kader av duktiga kvinnliga sportjournalister, tar plats. I både TV och radio. 
Hanna Marklund ljuvliga norrländska i TV4 kombinerat med en kunskapsbank som mals ner i en elegant analytisk förmåga som fått de gamla oraklen bli yra i huvudet. Hon får en klockren femma för sina insatser under EM i fotboll i TV4. 
Susanna Andrèn har trimmats på fantastiska Radiosporten. Hennes sätt att spika en fotbollsmatch är ett under av konst. Helt fantastiskt. Hon är helt klart bättre än Mäster själv, Lennart Hyland. 
Susanna Andrèn får mig kippa efter andan. Vilka referat!
På det är Anna Brolin i TV4. Ett klart starkare kort än Poppen i SVT. 
Kläderna? 
Skiter jag i. 
Bara de kan sitt hantverk. Det kan dessa sportbrudar. 
Heja!
Skicka en kommentar