lördag 23 augusti 2014

Sverigedemokraterna i Lomma kom aldrig-fick över 80 000 skattekronor

Två tomma stolar får illustrera Sverigedemokraternas frånvaro från kommunfullmäktiges sammanträden i Lomma. Stolarna har nämligen stått tomma i hela fyra år. Sverigedemokraterna i Lomma fick vid förra valet (2010) två mandat i Lomma kommun. Enligt kommunlagens reglering ska det då utgå s k kommunalt partistöd under den innevarande mandatperioden. 
Även om platserna inte var besatta som i fallet med de två tomma stolarna i Lommas kommunfullmäktige. Sverigedemokraterna som valts in i den kommunalpolitiska värmen, kom nämligen aldrig.
Kommunerna tvingas alltså ändå betala ut pengar. 
”Totalt under mandatperioden har partiet erhållit 82 579 kronor med anledning av de två mandat det erhöll i fullmäktige vid förra valet, bekräftar Lomma kommuns kanslichef, Eva Elfborg, för mig. 
82 579 sura skattekronor till Sverigedemokraterna i Lomma. 
För två tomma stolar!?
Det är vad du och jag fått punga ut med. För det fick vi alltså två tomma stolar. Roligare kunde vi allt haft för de pengarna.
Nu är det inte enbart Lomma som drabbats. Det finns flera andra kommuner i landet som tvingats betala ut s k partistöd till tomma partistolar. En av de värsta syndarna är just Sverigedemokraterna. 
Det är naturligtvis åt helskotta fel. 
Därför kommer nu en lagändring. 
I framtiden ska inte tomma stolar i kommunfullmäktige kunna mjölka pengar hur som helst till partierna. 
Det blir bara till att packa samman de svindyra stolarna. 
82 579 kronor. Skattekronor, mitt Herrskap.
Utan sittdynor.
Skicka en kommentar