onsdag 4 juli 2012

The Little Blue Machine

Det här är en helt vanlig naggande god symaskin. Inget konstigt med den. Mannen på den lilla bilden är Rulle Lövgren (1920-2003) .Under 1970-talet spelade han tillsammans med Sten-Åke Cederhök (1913-1990) i b l a populära ”Jubel i busken”. Rulle var också, år ut och år in, Sveriges bästa sydmaskinsförsäljare. Det var faktiskt rätt så märkvärdigt. Fast det är inte om det som det här ska handla om. När ingen sportjournalist har gjort kopplingen, får väl jag göra det.
Världens bästa ishockeylag genom tiderna är Sovjetunionens formidabla maskin som krossade allt motstånd under 1980-talet. Ryssfemmen med Kasatonov, Fetisov, Makarov, Larionov och Krutov myntade begreppet, ”The Big Red Machine”. Något liknande får världen inte uppleva igen. Gott Folk, hockeygodis när den är som allra bäst. Jag är glad över att ha fått uppleva det.
Världens bästa fotbollslandslag genom tiderna är utan tvekan Spanien. Den senaste EM-triumfen var formidabel. Italien krossades med 4-0. Det ska inte gå, men världens bästa landslag genom tiderna kan, naturligtvis. Och så har vi då, ”The Little Blue Machine". Malmö FF krossade AIK i måndags med samma siffror 4-0 (har ni tänkt på det). Det kunde lätt som en plätt slutat med minst 8-0. Sydsvenskans Max Wiman, skriver efter matchen: ”Det är så lätt att ta till överord, så därför sökte jag upp hundra sammantagna tränarår på läktaren och fick fullständigt stöd från Bosse Nilsson och Tom Prahl. Första halvlek var den bästa i allsvenskan på flera år. Det är ingen överdrift. Tränarveteranerna talade lyriskt om passningsspelet, jo, de nämnde ett landslag vid namn Spanien”. Var god skölj, Elfsborg, säger jag.
Skicka en kommentar