måndag 4 juni 2012

Zlatan värvas av Joakim von Anka till Ankeborg!

Snacka om årets kupp i serietidningsbranschen. Kalle Ankas nya nummer som kommer ut på tisdag, pryds av Kalle Anka i en luftduell med hela Sveriges Zlatan. 
Visserligen tycker jag Zlatan inte ser riktigt klok ut som ankifierad, men ändå. Sveriges största serietidning med 400 000 ex per nummer, slår alltså till med en EM zpecial. 
Ankeborg har drabbats av Zlatan-feber. 
Jag vet inte, men tänk om snåljåpen, Joakim von Anka, har beslutat sig för att ta några rejäla tag med grävskopan i sitt kassavalv och köpa över Zlatan till Budget FF. Farbror Joakims eget fotbollslag. 
Ankeborgs mest kända fotbollslag är annars, Ankeborgsplättarna. Fast där har man redan en stor stjärna, nämligen Gunnar Gröt. 
Om inte annat kommer det att bli tuffa derbyn med farbror Kalle som målvakt med en spelstil som påminner om legendaren, Kalle Svensson. 
Fast Joakim får gräva extra djupt i kassavalvet för att köpa över Zlatan från Milan. Totalt kommer det då att röra sig om en och annan fantasiljon. 
Det blir i så fall årets i särklass mest spektakulära värvning. 
Vi håller tummarna.
Det har uppstått en del frågetecken om serietidningens upplagesiffra. Jag hämtade siffran 400 000 läsare per nummer, från förlaget Egmonts eget pressutskick inför det senaste numret om Zlatan/Kalle Anka. 
Peter Petimeter menar på att jag är helt ute och reser. Läs Petimeters bloggkommentar. Slutsatsen är den, att det faktiskt i så fall är förlaget som är helt ute och reser genom att skriva läsare per nummer, vilket kan tolkas som upplagesiffra pressmeddelandet. Ett känt sätt att luras. 
Zlatan. 
Alltid Zlatan. 
Blogginlägget skrev i juni 2012. Kunde skrivits i maj 2017.
Skicka en kommentar