tisdag 19 juni 2012

Klassiskt midsommarfest i Lomma INSTÄLLD!


I dag gråts det floder av tårar i Lomma. För fösta gången sedan starten 1967, ställs den populära midsommarfesten på Västra Hagen i Lomma in. Det blir en tom Gröningen-se bilden-denna midsommarafton. Västra Hagen midsommarfirande, har under alla år varit den STORA samlingsplatsen för både gamla och unga. Här har det hoppats grodor kring majstången, tombolan snurrat, fiskdamm för barnen, lyckohjul och mycket annat under alla år. Fast redan förra året anade man en darrig framtid. Då var det första gången som dansbanan fick ligga kvar i Hanssons lada. Ingen ville dansa längre när midsommarafton övergick i solnedgång. 
   
Annat var det förr i tiden. Då spelade t o m Gubbarna en rolig fotbollsmatch. Det dansades långt in på midsommarnatten. Det var glam, tjo och tjim. Ann-Christin samlade sju sorters blommor och la under huvudkudden. Och fick Rolf. Där ser man hur det kunde gå. Nu är det slut. Bittert. Hur kunde det gå så här? Västra Hagens Villaförening, har helt enkelt inte fått folk att ställa upp och hjälpa till. Då går det inte. Vi gråter och suckar. Vad ska nu alla barnen i Lomma dansa kring en fin majstång? Ja, säg det. Suck och gråt igen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är bara att vänja sig, det är Sveriges framtid pga allt snack om natinalism och rasism...man hör denna visa varje gång det skall firas Nationaldag och skolavslutningar! //Max