lördag 15 januari 2011

Mera snögubbar: världens största blev 34 meter hög och vägde över 4000 kg!

Angus, hette gubben som ståtade med läppar och knappar gjorda av bildäck. Kranen (näsan) var sex meter lång, ögonen jättelika kransar på fyra meter, mössan och armarna bestod av två rejäla granar på vardera tio meter. Mössan och halsduken, ett toppnummer, långt högre än Lommas högsta hus.
Denna jättelika snögubbe anses vara den största som någonsin byggts. Angus såg dagens ljus 1999 i staden Bethel i Maine, USA. Tyvärr fick Angus ett kort men intensivt liv.

Sveriges största Gubbe, lär finnas i Sälen. På nyårsaftonens morgon stod snögubben Gustav klar på toppen av Gustavbacken i Lindvallen, Sälen, med en höjd på 11,5 m, 13 m i diameter och 79 m i omkrets. Gustav består av 1887 kubikmeter snö, en volym som motsvarar nästan 190 lastbilar eller 2 miljoner mjölkpaket!
Lomma kunde sent i torsdagskväll i alla fall ståta med världens minsta gubbe. Den var en tvärhand hög och hade två ljungkvistar till armar. Livstiden extrem kort (gråt).
Vem av mina grannar som tillverkade gubben?
-Det var jag, precis som du tippade, avslöjade Rita Hayworth för mig när hon ringde på dörren i fredagskväll, alldeles innan Argentina kvitterade Sydkoreas ledning i Handbolls-VM.
Slut om Snögubbar för dagen. Nu blir det fotboll, skidskytte, alpint, handboll och töväder.

Skicka en kommentar