tisdag 26 juli 2016

Jens Fjellström blir Allan Kuhns överrock i MFF

Det är så jag tolkar dagens besked om ett nytt kraftkorn i MFF:s tränarstab. Fotbollsexperten från TV, Jens Fjellström, blir alltså ny assisterande tränare i MFF. Den nyheten såg ingen komma.
Sportchefen, Daniel Andersson, betonade vid dagens presskonferens att Fjellström framför allt kommer bidra med sin analytiska tyngd. 
"Med sin analytiska förmåga kommer han att vara klockren. Jag har länge haft Jens i tankarna och vi har pratat mycket genom åren. Jag känner att vi tänker fotboll på liknande sätt," förklarade Daniel Andersson vid presskonferensen. 
Vi som följt Jens Fjellström genom åren på C More/TV4 otaliga fotbollssändningar, har lärt oss att oraklet fullständigt kan smula sönder ett lag med sin analytiska förmåga. 
Det är just på den ömma punkten som den nuvarande huvudtränaren, Allan Kuhn, visat upp klara brister. Märkligt också att Kuhn själv lös med sin frånvaro. 
Frågan vad den andre assisterande tränaren, Olof Persson, ska göra i framtiden, är obesvarad. Ja, mer än att bära koner till träningspassen, vill säga. 
Med den trevlige Jens Fjellström i truppen har MFF också skaffat två framtida lösningar: dels som sportchef om Daniel viker ner sig, dels om Allan Kuhn får lämna. 
Frågan som kvarstår. 
Kan Jens (120 matcher i MFF) mer än domarreglerna och analysera till döds? 
Någon tränarutbildningar har han knappast. 
Många frågor hänger alltså i luften. 
Tyvärr finns det ingen sportjournalist i Malmö numera som har förmågan att reda ut Allan Kuhn med ny överrock. 
Hur funkar passformen?
Skicka en kommentar