torsdag 1 augusti 2013

Trollkarlen Thomas Quick

En riktigt skicklig trollkarl, är en mästare på att manipulera omgivningen. Vi hinner aldrig se hur tricket går till. Plötsligt plockas vad som helst fram ur den magiska hatten, i luften eller ur din näsa. 
Simsalabim-hokus-pokus, och vi är blåsta, men skrattar gott, för vi älskar att bli lurade. 
Är då f d seriemördaren Bergwall/Quick en skicklig trollkarl? 
Ja, faktiskt kan det vara så enkelt, men ändå så svårt och komplicerat. 
Han erkände ett 30-tal mord. Blev dömd för åtta av dessa. Alltsammans har nu visat sig, när han blivit helt rentvådd vara båg och bluff. En förbannad diktresa i rättsapparaten. Bergwall/Quick har visat upp en manipulativ förmåga i världsklass samt en skådespelartalang av oanade mått. Han lurade advokater, åklagare, psykologer, poliser, psykoterapeuter, journalister mfl till helvetets brant. 
Glöm inte att det handlar om en människa som större delen av sitt liv vistats på psyket. 
När ni nu, från och till, lyssnar på Bergwall/Quick utläggningar i TV, lägg då märkte till följande: 
Han som har en bristfällig skolning pratar som han vore jurist-, läkar-eller psykologutbildad. Den här typen av manipulativa människor har nämligen en annan stark sida i sin läggning. Man kopierar helt enkelt sin omgivning. 
Ofta har dessa välutbildade personer som personen kommer i kontakt med talets gåva. Därför får också en manipulativ person som Bergwall/Quick talets gåva. Han kopierar som sagt var. Rakt upp och ner. 
Den stora skillnaden mot en vanlig magiker är följande: 
Åt den f d seriemördarens trolleritrick som blivit helt frikänd från alla uppdiktade mord skrattar ingen. Det finns gränser för lurendrejeriet. Vi "normala" har svårt att ta in det. Helt enkelt att förstå vad som händer. Vi hinner aldrig se tricket.
Rättsapparaten står där med byxorna nere. Det får aldrig någonsin inträffa igen. 
Tack Hannes Råstam, för att du städade upp i sörjan.
Skicka en kommentar