Det här är Pia. Hon driver bageriet Syrénen i Lomma tillsammans med Malin. Fettisdagen har hon det extra tufft. Hennes motståndare är övermäktig. Lomma Hembageri. Deras semlor kunde vi t o m se i TV4 i morse.
-Vi öppnade 2009. Hembageriet har funnits så länge jag minns, säger Pia och jobbar på.
För så är det. Skrivs det om semlor/fastlagsbullar är det alltid de berömda bakverken från Lomma Hembageriet. Görs det TV-inslag eller radioprogram, ja, så är det...alltid. Men så åker också folk från hela Skåne för att smaska i sig de kungliga semlorna/fastlagsbullarna.
Snacka om att Pia och Malin jobbar i BAKvattnet, minst sagt. Det enda man kan konkurrera med är priset, 20 svettiga kronor på Syrénen och 22 hurtiga på Hembageriet.
Jag bestämde mig för att testa en uppkomling som är på stark frammarsch, nämligen Pias variant av wienersemla (24 kr).
Ja, det var mumsfilibabba!
Kan det bli Pia och Malins vapen mot framkanten?
Mja, det återstår att de, men god var den.
Fotnot: När jag växte upp i Malmö under 1950-talet hette det Fastlagsbulle. Semlor hette det norr om Älmhult. Nu börjar ordvarianten vinna stark terräng i Skåne.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar