onsdag 14 januari 2009

Monica Antonsson och Försäkringskassan-vassa knivar i lådan!


Sydsvenskan, vår regiontidning här i sydvästra Skåne, har i dag två riktigt vassa knivar i sin låda. I båda fallen handlar det om journalister.
Först är det en artikel där journalisten Monica Antonsson intervjuas. Det är hon som tar heder och ära av Liza Marklund, och hennes succéböcker ”Gömda” och ”Asyl” med sin motbok, ”Mia-sanningen om Gömda”.
Monica Antonsson prisar bloggen. Det är nämligen med sitt bloggande- www.monicaantonsson.blogspot.com-och andra bloggar som hängt på, som hon lyckats tränga ut i offentlighetens ljus. Utan bloggen hade hon effektivt tystats ner av de stora drakarna. Det kallas också vänskapskorruption.
Liza Marklund är nämligen god vän och nära lierad med ett flertal tunga namn som sitter på viktiga poster inom media.
Jag väntar nu med spänning på när Jan Guillou, en av delägarna i Piratförlaget (Liza Marklund är också delägare) som gett ut Lizas böcker, gör slarvsylta av Monica Antonsson i sin krönika i Aftonbladet.
Jag väntar också med spänning på när Liza Marklund själv, i sin krönika i Expressen, avlossar en tung kanon mot Monica Antonsson.
Jag väntar vidare med spänning på när DN:s chefredaktör Thorbjörn Larsson som sitter i Piratförlagets styrelse, får ordning på sina trupper och maler ner Monica Antonsson.
Farmor Monica Antonsson väntar inte utan bloggar på, så nätet håller på att sprängas. Här ska du få ett gott råd från en farfar:
STÅ PÅ. JAG HÅLLER PÅ DIG!
Den andra kniven i lådan är journalisten Anna Unsgaards krönika om Försäkringskassan. Äntligen någon som talar ur skägget.
Hon skriver ungefär så här:
”För att rädda Volvo och de andra bilföretagen får de 28 miljarder. Försäkringskassan som vi alla, mer eller mindre, är beroende av ska spara 900 miljoner”.
Jag menar, det begriper väl alla människor att den ekvationen inte fungerar. Givetvis blir det kris i hanteringen. De anställda på Försäkringskassan har ett helvete med att få hela verksamheten att fungera. Skäms på sig regeringen!
Hur en bilindustri som inte kan tillverka vettiga billiga bilar, som folk har råd att köpa, kan få så många miljarder är obegripligt.
När det gäller Försäkringskassan är läget ett annat. Det handlar om politik. Denna statliga myndighet utarmas medvetet av regering Reinfeldt. Jag är övertygad om att man vill skjuta den i sank, för att få in privata alternativ, svårare än så är det faktiskt inte.
I bland är det skönt med vassa knivar.

2 kommentarer:

Katharina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Katharina sa...

Nja, hon inte bara bloggar det hotas en del också... Stå på er, annars gör någon annan det :)