Nästan exakt på
bulllen är det-1 750 000 semlor(fastlagsbullar). Det har det knådats
fram, sedan Per tog över Lomma Hembageri efter sin pappa Lennart
1990. Så är också bageriet berömd för sina bullar.
Inte nog med
det.
Lomma Hembageri håller hårt på den gamla bageri stilen som
knappt finns kvar. Från det kravet viker inte Per Ståhl en tum. Nu
kan det ta slut.
”Bageriet är till
salu. Vill någon köpa det till rätt pris, så är det över för
min egen del,” säger en fundersam Per i solgasset utanför
bageriet, smuttande på en kopp kaffe. En institution kan alltså gå
i graven.
Lommaborna skulle sörja sitt bageri svårt. Inget snack om
den saken. Vi alla älskar Lomma Hembageri.
Fast 1 750 000
fastlagsbullar?
”Ja, det blir det sammanlagt på ett ungefär,
sedan jag tog över," fortsätter Per.
Själv är Per 63 år och blir inte yngre som
han själv säger. ”Nej, det är tid,” slutar han.
Framtiden ser onekligen dyster ut.
Men så tråkigt! Köpte fastlagsbullar även från pappan, världens godaste!
SvaraRadera