Det här är, Xu Xiang
Bin. Han kom från en ort söder om Shanghai i Kina. År 2008
öppnade han sin kinesiska restaurang i Lomma Bykrogens tidigare
lokaler.
Xu Xiang Bin skulle få fart på Lommabornas kinesiska
smaklökar. Är det någon som minns Wild Ginger i Lomma?
Kunde väl
tro det.
Så kallades i alla fall stället för.
På den tiden var
kroglivet i byn andefattigt. Magert, minst sagt. Inte lättare var
det ens med fyra små kinesiska rätter. Folk svår flörtade, så
han fick köra på med en europeisk blandning mitt bland det
kinesiska köket. En förbannad god fransk panna hade Xu Xiang Bin.
Den har satt sig.
I slutet av mars 2016 gick det inte längre.
Nedläggning.
I stället tog Chu Zhang över lokalen. Öppnade Ny
Hamn. Slet med Lommaborna och kinamaten och läste samtidig in en
doktorsexamen i Lund. Chu Zhang enorma energi räckte inte till för
övertyga byborna.
I april 2019 fick hon slå igen.
Därmed gick den
sista kinesiska restaurangen i Lomma i graven. Varför fungerar inte
en 中國宮廷餐廳(kinensisk
restaurang) i Lomma?
Däremot går japansk mat som tåget.
Nu öppnar Lommas fjärde Sushi(Kinjo) ställe upp i The Place
lokaler.
Tidigare Azzurro med italiensk mat och fram till 2014
lyxkrogen Oliveras.
Jag saknar kinamaten som annars finns på minsta
lilla plätt i Sverige.
Konstigt är det.
Jag saknar också kinarestauranger. Vårt favoritställe sen många, många år fick även dom ge upp😔
SvaraRaderaRestaurang Tatung i Lund 😕