onsdag 15 februari 2023

Lomma håller tummar och tår för krögarparet Pieplow-nystart efter pandemin-i hamnen

 

Linda och Andreas Pieplow var på vippen se sin restaurangkoncern drunkna i pandemin. 
Två av deras tio restauranger fick stänga ner. Anställda minskade från 125 till ett 30-tal personer. Från att ha varit skuldfria till miljonskulder. 
Det var minst sagt en dyster tid. Precis som för alla andra i branschen. 
Idag ett år senare ser man framtidens ljus spegla sig över Öresunds vattenbryn från Lomma hamn. Paret ligger i startgroparna för öppna upp en spännande satsning med Dykeriet. 
En restaurang med egen agenda. 
Koppling till havet som får det vattnas i munnen för en gourmé som en annan. 
Efter följt byns restauranglivet sedan det tog fart på allvar för ca 15 år i Lomma kan jag konstatera: det blir inte lätt. Sommarmånaderna brukar funka bra, om det är en fin sommar, vill säga. 
Nej, problemet är vinterhalvåret. 
Minns Oliveras. 
En restaurang på andra sidan Höjeå som knäcktes av vintern. Det hjälpte föga med ett utsökt kök. 
Lomma är trots allt en sommarort. 
I lördags kunde jag avslöja att La Greppia på Kajgatan är till salu. 
Ingen kul läsning för paret Pieplow. 
Vi håller tummar och tår för det kända krögarparet. Välkomna till Lomma!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar