Frågan är om inte
svenska hälsovårdsmyndigheter fått galna kosjukan vid anblicken av
en indisk slaktare i aktion. Köttbutiken ett hål i väggen.
Rolle
beställer en kyckling. Slaktaren plockar fram en levande kyckling
modell större.
Pris 300 rupier, ca 38 svenska kronor. Mer än
hälften mot i Sverige. Tillreder den som ni kan se på bilden här
ovanför. Hårda bud.
Långt borta från turisternas flotta
restauranger. Det här är vardagen för indierna.
Inget märkligt
med det. Äkta indisk mat yxas till. (texten fortsätter efter
bilderna)
Hemma hos familjen
Nahtu tar mamma Reno
hand om kycklingen, och skapar dagens middagsrätt, curry chicken med
chapti, ett speciellt bröd. Chapati är ett ojäst, indiskt tunnbröd
med tre ingredienser: attamjöl, vatten och salt. Brödet blir
luftigt då det steks i olja.
Rolle berättar:
”Till maten dricker indierna vatten (på flaska,
utgår jag från). Varje hushåll gör sin egen curry. Kycklingen och
brödet smakade alldeles utmärkt.”
Klarade sig Rolle då ifrån
att få Delhi Belly?
Magsjukan i Indien som 70 procent av turisterna
i Goa åker på. Inga problem.
I morse vandrade han ut och tittade på
de heliga korna som vandrar omkring på gatorna i Rajasthan.
Muuu!
Säger vi i Lomma.
Häftig farbror den där Rolle.
SvaraRadera