tisdag 3 januari 2023

Gubbröra i armen

 

Är det inte det ena, så är det de andra, sa kärringen som blödde näsblod. 
Ett klassiskt gammalt ordspråk. 
Är det inte det ena, så är det de andra, sa gubben som fick gubbröra i armen. 
Gubbröra är mitt eget påfund. 
Min vänstra arm har under en längre tid haft hoppande smärta. Lite här och där, till väldigt mycket både här och där. Det medför att jag endast kan skriva med höger hand. Inte bra alls. Därför får det bli som det blir om det framöver ska bli något blogginlägg. 
Får nog vila en tid. 
Kanske bäst så. 
Gamla gubbar är ömtåliga som en Stradivarius. Violinen om någon undrar. 
På torsdag tid hos sjukgymnasten på Lomma Vårdcentral. Gissar på en irriterande muskelinflammation. Bara möjligen. Gubbröra kallar jag det själv för. 
Det gör Per Moberg med. 
Hans recept på Gubbröra: 
125 gram ansjovisfilé (helst Grebbestads ansjovis original), 4 hårdkokta ägg, 1 rödlök, 0,5 dl, Créme Fraiche, 0,5 dl hackad dill. 
Ni förstår själva. 
Det är inte lätt alla gånger. 
Ditåt lutar det, sa kärringen. Gick på sned.

 

1 kommentar:

  1. Krya på dig, hoppas du kan fortsätta med bloggen.

    SvaraRadera