För 30 år sedan var
utbudet med matställen i Lomma magert. För inte säga rena rama
svältkosten.
Börje som jobbade med Sibyllas etableringar upptäckte
luckan. Öppnade upp ett korvstånd vid busshållplatsen i centrala
Lomma. Kallades i folkmun för kort och gott, Börjes. Det blev genast
en succé.
Något år senare anställdes skoltrötta Benny. Börje
lärde upp Lommapågen Benny från grunden.
Benny hade funnit sitt
kall.
En dag drog Börje sig tillbaka.
Mätt och belåten.
Benny tog
över ruljansen med ungdomlig entusiasm. Det lilla korvståndet
blommade. Konceptet utvecklades med egna tillverkade hamburgare.
Det
gick bra för Benny.
Börje tittade in då och då och höll ett öga
på sin efterträdare. IKEA började sälja billig varm korv med
bröd. Bensinmackarna, Biltema med flera följde snart efter. Korven
hängde på gärdesgården i Lomma. Benny överlevde med dagens rätt
och sina hamburgare.
”Numera säljer jag knappt någon korv alls.
Ingen vill ha en grillad med bröd längre. Lommaborna har fått ett
avsevärt större utbud,” berättar Benny för mig.
Sushi och Thaimat invaderade by med flera andra matställen.
Något måste
göras för överleva.
Då kom den nystartade pizzakedjan, Crust
Pizza Lab, med ett erbjudande.
Ut åker nu korven och in kommer
pizzan med en exklusiv deg, med grogrund från Bjärreds Pizza.
”Jag investerar 800 000 kronor. Håller
just nu på bygger en pizzaugn. Fast mina populära hamburgare behåller jag. Även så Dagens Rätt. Nu kör vi,” säger Benny och gör
tummen upp åt framtiden.
Suverän husmanskost och pizza
SvaraRadera