måndag 20 januari 2020

Mästerkocken glömmer bort allergikerna

Mästerkocken är ett paradprogram i TV4. Här steker, styckar, filear, skalar, kokar, bakar och hackar glada amatörkockarna, så det står härliga till. 
Svetten lackar i ladan. 
Finalkockarna ger järnet. Drömmer om vinsten, att få bli årets mästerkock med en ny spännande karriär framför sig. 
Bara en kan lyckas. 
Tufft så det förslår. 
Visst, jag är imponerad. 
Kockarnas kock, Leif Mannerström, är överkucku i domartrion med överjordiska smaklökar. Här är det inte lönt komma med en rökt gök med lök. Sågningarna är visserligen vänliga men hårda. 
Konceptet kul att titta på. 
För man skaffar sig sina favoriter. 
Det finns bara en sak som hakar fast: allergikerna glöms bort. Här finns alla möjliga omöjliga nötter med hasselnöten i spetsen som en del i vissa rätter. 
Kan vara rena döden för allergiker. 
Väldigt mycket nötter, tycker jag, används i Mästerkockens matlagning. Skulle man köra allergikernas enorma problem skala, blev det inte mycket till matprogram. Då hade det blivit lite väl mycket Fråga Doktorn som är ett helt annat program. Undrar just om, Leif Mannerström, själv lider av något form av matallergi? 
Jag tror knappast det.
Hacka på boys and girls! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar