Det måste vara ett helvete vara krögare i Lomma. I alla fall på byns bästa läge, nere vid fagra Lomma Beach.
Somrarna överlever de flesta krogar i Lomma.
Om det inte blir en regnsommar.
Annars är vintern ingen kul historia.
För inte tala om en saftig lokalhyra.
Oliveras först ut i byggnaden som vid god fantasi påminner om ett slagskepp förankrad vid kaj. Det var i maj 2009 som Oliveras med stjärnkocken, Andreé Hansen, slog upp portarna. Andreè tog med sig delar av konceptet från sin tidigare arbetsplats, Pontus By the sea, i Stockholm. Plötsligt fick Lomma en restaurang med s k finmat.
Succé under sommaren.
För det serverades väldigt god mat.
Fast dyrt.
Dystert vintertid.
Allt för dystert vintertid.
Fem år (2014) senare fick krogen Oliveras säljas. Ny ägare blev en frisk fläkt som bjöd oss Lommabor på italiensk mat. Oliveras förvandlades till Azzurro. Det funkade knappast sommar som vinter.
Ny ägare.
Nytt namn.
TV-namnet Landgång.
Nu stod husmanskost på menyn. Det höll ett halvår 2017.
Ägarna försökte sälja.
Behöll krogen.
Kämpade som överlevare med pizzor, thaimat och levande musik. Maj 2019 döper de om stället till, The Place, med grand opening den 4 maj till Pickadollars rockiga toner. Kampen går vidare.
Någon gång ska det väl bli stolpe in.
Jag håller alla tummar och tår, för ägarna Anders Wendel och Håkan Olsson.
Lycka till!
FOTNOT. Pontus By the sea, finns inte heller kvar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar