Tro det eller ej, men så gammal är traditionen i Sverige.
Hetvägg.
Sätta i dig semlan/fastlagsbullen med kanel och varm/het sockrad mjölk. Kallas för, just det: Hetvägg.
Fettisdagens-igår tisdag-mest bortglömda variant, inför alla konstiga nymodigheter som bullen med mandel och grädde numera tvingas genomgå.
Hetvägg.
Jag och hustrun njöt av nypremiären. Det var många år sedan sist. Semlan/fastlagsbullen till hetvägg, köps inte på ett bageri. Per Ståhls populära fastlagsbullar i byn, ska njutas rakt upp och ner.
Ingen hetvägg, där inte.
Nej, det duger gott med den sämre bullen som livsmedelsbutikerna saluför. Funkar alldeles utmärkt.
Och gott är det.
Överraskande gott, till och med.
Prova själv 1700-tals maten.
Du blir förvånad.
Mjölken kan du spetsa med vad du tycker om.
Varför inte lite vanilj?
Smaklig spis!
På överblivna bullarna från i går.
Hetvägg på er alla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar