torsdag 1 mars 2018

Sveriges mästerkock: Vi testade Leif Mannerströms köttfärspaj

Ni som följer matprogrammet, Sveriges mästerkock i TV4, har naturligtvis fått stifta bekantskap med kockarnas kock, mästaren själv, Leif Mannerström. 
Han intar rollen i juryn som en mysfarbror med knivskarp tunga. Respekten för kökets gigant är formidabel bland de tävlande. Fattas bara annat. 
I onsdagens program stod amerikansk paj samt hamburgare på tävlingsmenyn. 
Leif Mannerström flaggade för två viktiga saker: 
dels skulle en öppen paj se mycket vacker ut, dels fick inte köttfärsen vara torr. 
Vi bestämde oss för testa Mannerströms egen djupfrysta köttfärspaj: nötfärs, Västerbottensost, soltorkad tomat och basilika. 
På kartongen såg pajen krämig ut av osten. Pajskalet någorlunda frasigt. Vacker som en öppen paj? 
Nåja. 
Efter 3,5 minuter i mikron var måltiden färdig att spisa. Det som genast slog oss testpersoner, var att den vackra öppna pajen med all den goda smälta osten kraschat. Förmodligen drunknat i köttfärsen. 
Den frasiga pajdegen som utlovats av Mannerström själv på kartongen, stendöd. 
Köttfärsen för torr och kompakt. 
Alltså tvärtemot Leif Mannerströms heliga ko inför de tävlande i Sveriges mästerkock. Kryddningen, däremot, får godkänt. 
Begriper inte hur han kan låna ut sitt namn, till en sådan maträtt. 
Money talks, gott folk. 
Så var det alltså med den stjärnkocken.

4 kommentarer:

  1. Bland det äckligaste jag ätit.

    SvaraRadera
  2. Den absolut godaste köpta paj jag ätit

    SvaraRadera
  3. Anna isf är du sjuk i huvudet. Felix tacopaj är i en annan liga än Mannerströms spya

    SvaraRadera