Lommabon Anita står och spanar in i det som ska bli Lommas tredje försök med en italiensk restaurang, La Greppia.
Det jobbas för fullt med att få ordning på inredningen. Sedan ska smaklökarna i Lomma dansa italiensk balletto (balett).
Restaurangen öppnar upp mitt emot Lommas egen, ”golden boy”: Fiskboden. Konkurrensen om smaklökarna hårdnar i byn.
Frågan är vem som till slut står som vinnare?
Oliveras längre ut mot Lomma Beach lockade med Medelhavsmat. Det gick inget vidare. Oliveras fick slå igen.
Då öppnade Azzurro i lokalerna med italiensk mat. Det gick inte heller något vidare. Fick slå igen.
Nu gör alltså La Greppia ett tredje försök med det italienska köket i Lomma. Historien förskräcker.
Motvind.
”Det ska bli spännande. Vi får se hur det går. Nu fattas bara en fransk restaurang också,” säger Anita och vandrar vidare ut efter Kajgatan, där affärslokalerna i nybygget så sakta fylls upp.
Givetvis öppnar även en mäklare där. Då vänder Anita och vovven ryggen åt fönstret. Lommaborna är trötta på alla mäklare i byn. Finns hur många som helst. Jag håller med Anita: dötrist.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar