Funderar du på öppna en krog?
Tänk då på att det kan ha sina rutiga, randiga bekymmer som kan bli krångligare, än en rutig randig krogduk.
Den 13 augusti skrev jag här på bloggen om Frank och Cathrines planer på att öppna Gasolin på Centrumtorget i Lomma.
Under september månad.
Det blev inte så.
Lommaborna undrar.
"Varför? Vad händer."
Nu är vi snart i mitten av November. Fortfarande är det papper för fönstren. Någon sportbar existerar ännu inte. Gasolin har inte fått upp gasen.
Det blev nämligen inte som ägarna tänkt sig. De fastnade i den byråkratiska grottekvarnen med tusen tillstånd.
Till slut satt de fast i fettavskiljaren.
Jag citerar Strängnäs Energi:
"Fett som når ut i det allmänna avloppet kyls ned, stelnar och fastnar på avloppsledningarnas väggar. Det leder till stopp, översvämning och att orenat avloppsvatten kan rinna ut och förorena våra sjöar och vattendrag.
Fettet kan också orsaka störningar vid reningsverk och pumpstationer."
Därför måste alla som startar upp en verksamhet med livsmedel installera en fettavskiljare-se illustrationen här ovanför. Och då ska man också veta att det finns allt för många typer av den här reningsapparaten.
Här fastnade alltså Frank och Cathrine.
Lomma kommuns regler är som alla andra kommuner stenhårda.
Det blev ett kattrakande.
Tills i fredags i förra veckan. Då kom äntligen godkännandet för fettavskiljaren.
”Äntligen. Pust. Nu kan vi öppna under november i alla fall," säger man till mig.
Det var väl en glad nyhet, så säg.
"Lycka till med fettavskiljaren," säger jag då.
FOTNOT. Illustrationerna-teckningarna-är från Tyresö kommuns information om fettavskiljare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar