onsdag 13 februari 2013
Ingen häst i den här lasagnen. Alfredo slipper bli biogas?
Märk väl, att jag satt ett frågetecken i rubriken. Vi rör oss i tider, då vi inte vet vad vi tuggar i oss. Allt måste ifrågasättas. Annars är jag en av få som intresserar mig för hästköttskandalen på lokal nivå. Medan alla journalister jagar slakterier i Rumänien, tog jag mig en tur till Herr Lidl i Byn Jag vill att vi Lommabor ska veta vad vi sätter i oss. Men först ett prat med miljöchefen, Jeanette Schlaucher, i Lomma: ”Om vi har misstankar om att kött saluhålls med felaktig information om vilket djurslag det är så tar vi prover. Miljökontoret har tagit prov på djurslag efter klagomål, men inga felaktigheter har hittats då”. Tack Jeanette.
Nu till Herr Lidl och Alfredo. Jag har aldrig smakat på Findus lasagne som nu hamnat i centrum av hästköttskandalen. Däremot har jag flera gånger satt i mig Alfredos vakuumförpackade lasagne som Herr Lidl säljer. Den är för övrigt alldeles utmärkt. Jag kan konstatera en tydligt konsumentinformation på flera språk redan på framsidan. Alfredos lasagnen är gjord på svinkött. Ingen häst, här alltså? Hoppsan, där dök frågetecken upp igen.
Det här är Woody Allen tillsammans med Ines Di Lelio på den världsberömda restaurangen, ”Alfredo di Roma i Rom. I söndags raljerade jag på bloggen om att Alfredo slutade sina dagar i Findus pasta. Alfredo är Ines man. Det var ingen märkligt med det. Endast ett försök till humor med koppling till den allvarliga skandalen med hästkött. Något ansträngt, kanske.
Rätt snart dök det upp ett mail, från Alfredo och Ines, av alla människor. De tackade för artikeln och bjöd in mig till sin berömda restaurang i Rom, Italien. Jag svarade att jag ska titta in när jag har vägarna förbi den eviga staden. Samtidigt undrade jag över hur Alfredo kunde hamna i Findus pasta? Något svar har ännu inte kommit. Jag väntar med spänning. Visst är livet bra kul, så säg.
FOTNOT: Lägg märke till att jag har ännu en gång tagit chansen och köra ut min pålle som jag tecknat i kol. Smart va?
OBS! Ursäkta om bilderna är placerades lite hur som helst. Det beror på mitt bloggverktyg som fått spader. Funkade inte ens att redigera sidan. Suck!
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”
SvaraRaderaWith reference of your article we have the pleasure to tell you the history of our grandfather Alfredo Di Lelio, creator of “fettuccine all’Alfredo” (recipe in the world known).
Alfredo di Lelio opened the restaurant “Alfredo” in 1914 in a street in central Rome, after leaving his first restaurant run by his mother Angelina in Piazza Rosa (Piazza disappeared in 1910 following the construction of the Galleria Colonna / Sordi). In this local spread the fame, first to Rome and then in the world, of “fettuccine all’Alfredo”.
In 1943, during the war, Di Lelio sold the restaurant to others outside his family.
In 1950 Alfredo Di Lelio decided to reopen with his son Armando his restaurant in Piazza Augusto Imperatore n.30 "Il Vero Alfredo" (“Alfredo di Roma”), which is now managed by his nephews Alfredo and Ines, with the famous “gold cutlery”” (fork and spoon gold) donated in 1927 by two well-known American actors Mary Pickford and Douglas Fairbanks (in gratitude for the hospitality).
See also the site of “Il Vero Alfredo” http://www.alfredo-roma.it/.
We inform that the restaurant “Il Vero Alfredo” is in the registry of “Historic Shops of Excellence” of the City of Rome Capitale.
Best regards Alfredo e Ines Di Lelio