Fastlagsbullar eller semlor. I år blir Lomma bullfritt till Fars Dag den 13 november om Per ”Bagare”, får bestämma.
-Jag vill gå tillbaka som det var förr i tiden, alltså med premiär annandag jul, säger Per som driver Lomma Hembageri, till mig.
Varje säsong säljer han 10 000-tals bullar och åter 10 000-tals bullar. De är oerhört populära. Folk kommer från hela södra Skåne för att handla till bullfesten. Det var Pers far som 1958 knådade samman det delvis hemliga receptet.
Förr i tiden var det alltid premiär annandag jul. Men sedan har bullarna börjat dyka upp allt mer tidigare, så snart käkar vi väl fastlagsbullar/semlor på midsommaraftonen.
Bullkungen Per i Lomma, har givetvis fått följa med i utvecklingen, men stannat på Fars Dag. Nu vill Per starta upp Återtåget. Bak till annandag jul för bullpremiären.
Plötsligt slänger han in en brasklapp.
-Fast det beror givetvis på vad de andra bagarna gör. Men som läget är nu blir det ingen premiär förrän annandag jul i Lomma, säger Per och mjölar in ett bakbord.
Men, men...det står väl inte på förrän Hemköp och Konsum börjar sälja sina trista ”lådbullar”. Ja, så är hela ruljansen i gång igen.
Jag tror tyvärr att Per ”Bagare” i Lomma får vika ner sig. Bulltåget stannar nog här på bloggen.
Obehagligt!!! Kombinationen vispgrädde och vetebröd.
SvaraRaderaKan man ta en klick grädde till en kransbit också?! Urk.
Årets bästa nyhet!
SvaraRaderaPeter
PS Det heter fasslassbulle!