tisdag 14 augusti 2018

Bilbränderna: Vaknade i morse-valrörelsen upp i rök

Den före detta svetsaren, statsminister Stefan Löfven, fick ta till arbetarkollektivets språk. I hans fall svetsarnas, golvets språk: 
”Jag blir förbannad-på riktigt. Vad fan håller ni på med.” 
Nu är inte Löfven retorikens mästare. Men hans kommentar efter nattens bilbränder på otaliga platser runt om i Sverige, visar en tydlig politisk uppgivenheten. 
Under dagen kommer övriga partiledare (utom Jimmie Åkesson) träda fram och yra om utanförskap, fler poliser samt förbättringar i skolan. 
Vi har hört det till leda. 
Miljöpartiet kan väl försöka vinkla in bilbränderna på klimathotet. Deras ess i valrörelsen är på väg gå upp i rök. 
Ja, hela valrörelsen, för nu råder det krig i folkhemmet. 
Dessutom behöver man inte vara någon Einstein, för fatta att bränderna är samordnade. Det finns fyra grupperingar som kan ligga bakom nattens bilbränder runt om i landet: vänsterextremister, fotbollshuliganer, förortsgäng eller högerextremister. 
Fotbollshuliganer går bort. 
De har för vana veva i gång i samband med vissa större fotbollsmatcher. Dessutom har de gasat ner betydligt under senare år. 
Jag vet vad du tänker: förortsgäng. 
Det gör jag med. 
Fast vi vet inget förrän utredningen är klar. 
SÄPO måste ha sovit extra hårt. De, om någon, borde haft illegala samordningsaktioner mot de svenska samhället som prio 1. Nu vaknade jag i morse upp till Löfvens svetsarspråk. Det tyder på noll info från SÄPO. 
Det känner jag mig inte alls trygg med. 
Det finns nämligen bara en politisk vinnare i sammanhanget: 
Jimmie Åkesson. 
Ge mig en kopp kaffe i Säffle.

Inga kommentarer: