lördag 7 juli 2018

Sveriges VM-match: Slaget om England en rysare

Borta från VM i fotboll är Spanien, Argentina, Tyskland medan Italien och Holland aldrig ens tog sig till VM. 
I går såg jag en annan bjässe falla. Brasilien stöp mot Belgien. Tidigare försvann Portugal. Bara Frankrike kvar av de stora tunga fotbollsnationerna. Så dagens svenska motståndare i kvartsfinalen, England. 
Vinner Sverige ”slaget om England”, kan det om alla bitar faller på plats bli en VM-final mellan Belgien-Sverige. 
Vem i all världen hade kunnat räkna ut det? 
Fast då måste vi inte bara slå England utan även vinnaren mellan Ryssland-Kroatien. Det kan också bli Kroatien-Belgien i en VM-final. OM Belgien krossar Frankrike i semifinalen. Inte alls omöjligt. 
Hur kul blir en sådan final? 
Vi skådar just nu in i en av de märkligaste VM-turneringar som spelats i fotboll. Jag har i löpsedeln lagt in min Skymningstassare. En kolteckning jag gjorde för många år sedan. Den säger en hel del om dagens match som blir en rysare av sällan skådat slag. 
Jag vill inte ens tippa utgången.  
Okey, då. Avgörs på straffar.
Lutar mig åter mot mina två damer som jag träffade nere i byn i veckan. Ylva tippar 2-1 till England. Väninnan Janina som faktiskt är engelska tippar förvånande nog 2-1 till Sverige. Ja, ni ser själva.
Matchen kan slut precis hur som helst
Rysare, skrev jag.
Skymningstassaren är perfekt.
Fast först ska jag se Sirius-MFF som startar kl. 13.00. Allsvenskan drar igång efter uppehållet. Den matchen måste Malmö FF vinna, annars kommer laget få bäras ut av, just det, en Skymningstassare. 
Var god skölj.

Inga kommentarer: