måndag 16 juli 2018

Den sista manliga bastionen-HERRNÄSDUKAR!

Den här jämställdhetsfrågan har alla politiska partier missat. Inte ens Feministisk initiativ har en susning i frågan. Vilket förvånar. 
Det finns fortfarande kvar speciella herr-och damnäsdukar. Minns när damlaget i fotboll skrek i högan sky åt EM eller var det VM för DAMER i fotboll. 
Skulle inte kallas DAMER. Sedan gick de och snöt sig i damnäsdukar. 
Jag tillhör den sista generationen som föredrar snyta mig med riktiga näsdukar i bomull. Pappersnäsdukar är ett otyg, tycker jag-se lilla bilden här till höger.
Jag vill helst då snyta mig med den klassiska skogshuggarnäsduken-se bilden på löpet och bilden här nedanför till höger. Jag har helt enkelt växt upp med den. Svårare än så är det alltså inte. 
Mitt lager har genom åren sinat av allt fräsande. Trodde dessa rejäla pjäser inte fanns längre. Googlade och hittade hur många som helst i bomull. 
Mitt lager fräschades genast upp. 
Fast mest förvånad var jag över att det fortfarande heter dam-och herrnäsdukar. Frågan har så att säga passerat värdshus förbi.
För damerna mer färgrika och mer pråliga-se här nedanför till vänster på bilden. För herrarna, antingen helt vita eller den där rejäla skogshuggarnäsduken som mer påminner om en flagga. 
Jag fann den sista manliga bastionen.
Orörd.
Det är sådant som gör en glad.
Fast så finns det andra som inte håller med. 
Jag riktigt hör hur de argsinta fruntimren morrar i fjärran. Risken för ett näsdukskrig uppenbar. 
Jag har laddat upp med ett lager. 
Stridsviljan god, så det så.

Inga kommentarer: