lördag 23 juni 2018

”Känslomässigt brutalt” Janne Andersson efter förlustmatchen mot Tyskland

Var VAR var?
Kan omformuleras till, var VAR domaren?
Av TV-bilden blev man inte klok på var den polske domaren befann sig på planen, då Marcus Berg blev fälld innanför straffområdet.
Reprisbilderna vevades i all oändlighet. Alla såg straffen till Sverige efter en kvarts spel i första halvlek. Domaren var i alla fall långt från själva händelseförloppet. Jag såg inte till honom, i alla fall.
Varför inte kalla in en videobedömning?
Jag har under VM-turneringen sett liknande fall i andra matcher. Domaren har friat. Videodomarna har gått in och dömt straff. Ni vet det där fyrkantiga tecknet. Tecknat i luften som spela luftgitarr. Domaren har i dessa berörda fall ändrat på sitt domslut.
Dömt straff.
Nu blev Sverige blåsta på en straff.
Konstig var det allt. Osunda tankar smyger sig på.
Blev det ingen straff för att Tyskland är världsmästare?
Frågan måste ställas, hur obehaglig den än är.
Och dåligt förlorare som jag är.
Om Sverige fått en straff, hade man kunnat lett i halvtid med 2.0 mot Tyskland. För givetvis hade Granen satt straffen.
Nu kunde den tyska maskinen rulla ostört ostörd i andra halvlek. Självklart gör Kroos 2-1 till Tyskland, när det är 15 sekunder kvar av matchen.
Visst ett klassmål, men vilken svensk ville se ett sådant mål just då?
Vi i TV-soffan blev helt tomma. Tömd på alla våra krafter. Ett oavgjort resultat hade varit så mycket bättre för Sverige, och så mycket sämre för den tyska maskinen.
Janne Andersson träffade allas vår ömma punkt efter matchen, när han sa.