söndag 22 oktober 2017

Mobiljättarna vill kapa våra plånböcker

Jag visste det. 
Förr eller senare skulle det komma. 
Mobiljättarna vill kapa din plånbok. 
Något måste de hitta på. Utvecklingen får inte stå stilla. Då kom något ljushuvud på nästa steg i den tekniska utvecklingen. 
”Vi kapar mobilanvändarnas plånböcker. Gör så dessa läderbitar inte putar ut från byxor och jackor. Med vår ny underbara teknik behövs inte plånböckerna längre. Våra mobiltelefoner har allt”. 
Ungefär så kan ja tänka mig tongångarna gått bland utvecklingsingenjörerna. Dessa skarpa hjärnor är på väg driva vanlig folk i döden. 
”Världens två största mobiltillverkare vill inget hellre än att du stoppar allt i någon av deras senaste telefoner,” skriver Sydsvensan. 
Plånboken bort. 
Men, hallå, hallå, där. 
De flesta män och kvinnor har för fan mer än betalkort i sina plånböcker? 
Hustruns är sprängfylld som en mindre handväska. Inte av betalkort, utan tusen andra ”viktiga” saker för livets uppehälle som små söta kort på barnbarnen, kvitton från i går och förra året. Bild på maken som tonåring, inte minst. Bröllopsbilder som är vi, men ser ut som andra människor. 
Min plånbok är inte mycket bättre. Små söta bilder på familjemedlemmarna. Kvitton (naturligtvis). Ett kvitto på två kilo köttfärs från 12 maj 2012. En liten bilkarta som knappt är läsbar, men väldigt bra att ha. Jag har till och med ett intyg från 1994, att jag har en insatt konstgjord höftprotes. Ska visas upp vid kontakt med sjukvården. Min kompletta medicinlista som punkterar Fass i sin omfattning. 
Det skulle allt se ut om jag langade fram mobilen till min läkare. 
Vissa män har t o m kondomer i plånboken. 
Jodå, det är alldeles sant.
Mer vanligt än vad du tror. 
Hur fan ska kondomerna få plats i mobiltelefonen? 
Vem snodde min bakelittelefon?
Hallå!? 

Inga kommentarer: