tisdag 11 juli 2017

Nyhetsjakt i Lomma är trolleri trollera trolleralla

Riktigt så illa är det väl inte ställt med nyhetsjakten i Lomma. Fast näst intill. Andra sidan kan vad som helst dölja ett par tappade byxor som exempelvis 12 kg oxfilé. Sådant har faktiskt hänt. 
Nej, den journalist som ska bedriva nyhetsjakt i Lomma måste vara självgående. Om det inte finns något tips att gå på. Kanske något guldkorn fiskats upp i en kommunal handling. Lomma är en händelsefattig kommun. 
När blåljus med sirener dyker upp, är det ofta en ambulans som ska hämta någon som insjuknat i hemmet. Några riktigt tunga nyheter som mord och spektakulära rån är tack och lov en bristvara i byn. 
Det senaste mordet inträffade i förra året. En kvinna tog livet av sin make. Kvinnan dömdes till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. 
I november 1991 skakades Lomma om mer rejält. Bettina, 9 år, blev strypt och våldtagen. Mördad och dumpad i en container. 
Det är tur inte Facebook fanns på den tiden. Jag är säker på att rasistiska inlägg hade exploderat på Facebook. 
Lommaborna var med rätta förtvivlade och förbannade. Då fanns inte de sociala medierna, där man kunde spotta ur sig sin glödande vrede. 
Nej, i Lomma går tiden sin gilla gång. Så är kommunen också en av de mer fredliga i landet. Brotten är faktiskt ringa, i jämförelse med många andra kommuner.
I måndags skrev Sydsvenskan om en grannfejd i Lomma. En person hade skruvat ur huvudsäkringen för en annan granne. Kylen och frysen pajade. 
När det är baddagar på i Lomma, blir folk av med plånböcker och mobiler när de är i och badar. Slarv, naturligtvis. 
Kommunhövdingen, Anders Berngarn, kan sova lugnt om nätterna. Det enda han behöver oro sig över är att saxen som han klipper invigningsbanden med ska vara slö. 
Själv blev jag förvånad, när jag googlade nyheter Lomma. Jag fann en hel sida med mina egna löpsedlar från bloggen. 
Det är något av trolleri trollera trolleralla, över den bedriften. 
Jag lovar.
Skicka en kommentar