onsdag 17 maj 2017

Bonnläppens svanesång

Bonnläppen har funnits så länge jag kan minnas: lantisen, keps/lustig hatt, motorolja under naglarna samt en udda livsfilosofi med djupa rötter i den svenska myllan. 
Jag har träffat en hel del i verkliga livet. Sköna människor som man kan ta en snus tillsammans med. Spotta och svära en stund över det förgängliga livet. Mysa över en bucklig plåtmugg, fylld till bredden med dåligt körd Skogsblomman, om Herrskapet förstår vad jag menar. 
Nu har emellertid min syn på bonnläppen fått sig en allvarlig törn. 
Det började med Långshyttan i Dalarna. En liten ort med knappt 1600 invånare. 
Förra sommaren mördades en 62-årig kvinna. För några månader sedan dömdes 10 (!) personer från byn till långa fängelsestraff för det brutala mordet. Den rättspsykiatriska undersökningen visade också på låg IQ nivå. 
Bonnläpparnas bonnläppar. 
Mycket keps och motorolja under naglarna. 
Nu senast har Tova Moberg, 19 år, hittats mördad. Tre män i 20-års åldern greps i den lilla skogsbyn, utanför glada Huddik i Hälsingland. 
Samtliga gripna med bonnläppens genuina intressen: keps, Epa-traktor, motorolja under naglarna och brännvin. 
Då satsar SVT på spela in TV-serier med ett gäng bonnläppar som är mer än lovligt korkade. Kvinnorna behandlas som halmbalar. 
Den senaste heter Leif & Billy. 
Den tidigare hette Uti Bögda. 
Trodde SVT hade mer IQ än så. 
FOTNOT. 1. En person häktades i dag under eftermiddagen, angående mordet på Tova Moberg. De övriga två personerna släpptes.
2. Jimmie Åkessons hem i Blekinge har utsatts för en attack. Allvarligt. Det finns bonnläppar i alla samhällsklasser. Då är kepsen ofta utbytt mot maskering.
Skicka en kommentar