söndag 16 april 2017

Den fantastiska resan av en 90-årig skrotbil som säljs på Blocket

Den här historien började för snart åtta år sedan. En kulen höstdag knackade Hyvel-Börje på min dörr. Det visade sig att han varit ner åt Ystad till och köpt sig en Chevrolet superial från 1926. 
När en människa går mot 90 år, har livet ofta satt sina djupa spår. När en bil vandrat samma stig, är den ofta en skrothög. 
Hyvel-Börjes bil var just det-en skrothög. 
Hela motorrummet borta. Låg i en enda rosthög. 
En gång en skönhet. Då hösten 2009 såg Chevan för jävlig ut-se översta bilden här nedanför. (texten fortsätter efter bilden)
Normalt sett är Hyvel-Börje en mästare på skruva samman allt från väghyvlar till bilar. Nu kom diverse sjukdomar emellan. 
Börje lät bilen vandra (kunde ej rulla för egen maskin) vidare till en kompis som skruvade i skrothögen, så gott det nu gick-se den hopmonterade motorn nedersta bilden här ovanför. 
Efter diverse om och men hamnade Chevan i en liten ort mellan Kungälv och Marstrand. Där har den vilat sig i form som en 90-årig människa gör på ett äldreboende. 
Nu säljs den på Blocket för 55 000 riksdaler. 
Tro det eller ej, men den ser faktiskt riktigt fräsch ut. 
Jag måste ringa Hyvel-Börje och berätta om skrotbilens fantastiska resa genom Sverige. Länken till annonsen på Blocket HÄR!
Skicka en kommentar