onsdag 7 september 2016

Skandalen Maccarini: Nobelpriset i medicin botar sjuk humor

Jag upptäckte tidningen, MAD, i tidig ungdom. Det kallades för sjuk humor med frontfiguren Alfred E Neumann-se bild här ovanför-i spetsen. 
Jag gick i spinn. 
De stora samhällsfenomenen synades på ett vansinnigt kul vis. Ingenting var heligt. Allting överdrevs till max i humorns svåra konst. 
Om tidningen funnits kvar i Sverige, hade säkert Maccarini-skandalen på Karolinska åkt på samma propp. För i denna galna soppa finns material att hämta in. 
Jag tänker då närmast på fiiina Nobelförsamlingen med 50 professorer (!) från KI som utser Nobelpriset i medicin, ett av de tyngre priserna. 
Om inte tyngst. 
Någon har redan fått lämna det lärda sällskapet. Andra känner hur det bränner under fotsulorna. Skandalen är nämligen stor och omfattande på Europas största medicinska universitet. 
Då hade det känts befriande plockat in Afred E Neumann som Albert Einstein i handlingen. Nobelpriset i medicin botar sjuk humor. 
Tja, varför inte. 
Funkade det inte med luftstrupar i plast, kanske en gummiboll hjälper. (förlåt, kunde inte låta bli hitta på pratbubblan här nedanför) 
FOTNOT. Svenska MAD slog igen verksamheten 2002.
Skicka en kommentar