torsdag 25 augusti 2016

Hundratals boende kan drabbas av miljardprojekt i Lomma

När den politiska ledningen i en kommun planerar vända upp och ner på samhället, måste du som medborgare vara på tåspetsarna. Vi tar planerna om den planerade ombyggnaden från Lomma centrum till Oscars bro. 
Ett kommande miljardprojekt. 
Det är ett bra exempel. 
I höst kommer detaljplanen att presenteras. Det är målsättningen. Just nu jobbar de kommunala tjänstemännen för fullt med färdigställa planen som kommer påverka alla Lommabor. 
När de är klara kommer sedan planen att läggas ut till allmänheten för synpunkter. I Lommas fall vanligtvis på biblioteket. Det är så god demokrati fungerar. 
Problemet är att saker och ting redan i stort sett är spikade av den politiska makten. Så är den normala gången i alla kommuner. 
Det är mer ett spel för galleriet. 
Givetvis kan du överklaga saker och ting. Det leder oftast till en trist fördröjning av igångsättande. Inte mer. 
I tisdags kunde jag på bloggen avslöja, att flera hundra person boende i de fyra bostadsrättsföreningarna i hamnen med Höjeågatan som enda blodåder, riskeras ”låsas in”. 
Nu är det alltså läge att protestera. Det kan vara för sent när detaljplanen visas upp för allmänheten på biblioteket. 
Då är klockan redan fem över tolv. 
Ett annat direkt resultat med att ”låsa in” Höjeågatan, kan då också bli, att även de boende utefter Karstorpsvägen drabbas av ökad trafik. Där klagas redan i dag över nuvarande trafiktäthet. 
Så-upp till kamp. 
NU! 
FOTNOT. Läs också mitt blogginlägg i tisdags. Skrolla en bit ner.
Skicka en kommentar