fredag 11 mars 2016

Lommas rekordbygge: Här kan det byggas ett kulturhus

Jöran Lindkvist står med utslagna armar på Hamntorget i Lomma. 
”Tänk om det i framtiden byggdes ett kulturhus här. På Hamntorget”, säger han och ler. 
Jöran är ordförande i Lomma konstförening och dynamo i Lomma Event. Få om någon, har i Lomma slagits för konsten som Jöran: han har ordnat utställningar i snart sagt varje rivningshus som funnits i Lomma.  Och det är många.
Nu har konsten fått något av ett hem bland alla böcker i Lomma bibliotek. Biblioteket fungerar också som biograf, teater plus tusen andra kulturella upplevelser. 
Böckerna har plötsligt blivit något av en bisak i sammanhanget. Välutbildade bibliotekarier har förvandlats till biljettförsäljare.
Därför behöver Lomma ett kulturhus för film, teater, konst samt andra spännande kulturidéer. När jag i onsdag på bloggen föreslog ett kulturhus på dagens stora trötta Hamntorg, piggnade alla kulturknuttar i Lomma till. 
”Ja, det hade verkligen varit något. Platsen är perfekt. Mitt i mellan biblioteket och kommunalhuset,” fortsätter Jöran Lindkvist och ser drömmande ut. 
Nu återstår det att se om det ritas in ett eventuellt kulturhus i kommunens pågående arbete med att ta fram en detaljplan som kommer att vända upp och ner på Lomma centrum. 
Den som lever får se. 
Jöran och jag håller tummarna. (Skrålla en bit ner och läs min eget lilla amatörmässiga detaljplan)
Skicka en kommentar