söndag 7 februari 2016

Skavlans nyhetsmiss om zikamyggan

Det är lika så bra erkänna det på en gång: jag är ett stort fan av norrmannens sätt att leda sitt program på fredagskvällarna. 
Han lyckas förvånansvärt ofta sy samman starka udda personligheter till en speciell Skavlan sammanhållning. En ytterst svår balansgång för en programledare. Helt för mig okända människor kan plötsligt ha en fantastisk historia och berätta. 
Nu kommer vi till problemet. 
Skavlan packar samman alldeles för mycket folk runt omkring sig. Det blir varken hackat eller malet av alla intressanta historier som vi serveras. 
I fredags var professorn i klinisk bakteriologi, Agnes Wold, en av gästerna. Hon är en mycket kontroversiell person. Med skarpa åsikter och kunskaper om vår vardag. 
Det pratades om hundallergi, astmakatter, tvätta händerna, hundar i sängen och mer därtill. Fast en sak missade Skavlan att ta upp: zikamyggans framfart i Sydamerika. 
Barns föds med för små huvuden. 
Här hade Agnes Wold säkert levererat en kontroversiell nyhet. I stället kom det in ännu en ny gäst. 
Trist. 
Sover programmets redaktion? 
För en tid sedan skrev jag om hur Skavlan slarvade bort en världsnyhet. Tack vare nanotekniken kunde en förlamad ung tjej plötsligt gå igen. Det blev varken hackat eller malet av den intressanta nyheten. 
Skärpning Skavlan!
Skicka en kommentar