måndag 25 januari 2016

Idrottsgalan-hur galet som helst

I kväll, måndag, är det tid igen. Något av galornas GALA. Ja, om man är sportnörd, vill säga. Sveriges främsta idrottare ska prisas. 
Idrottsgalan i Globen. 
Räkna med MYCKET skidor. André ”Vinterstudion” Pops är kvällens programledare. Vi vet redan hur det blir, men inte hur det slutar, mer än att Sarah Sjöström sopar rent.
Än en gång kommer vi tittare att matas med en seg föreställning. Taskiga tal samt pinsamma skämt. Alla galor i TV verkar ha sin givna mall. 
Nu är det så att Sverige är ett galet land. Ni kan inte ens föreställer er hur många galor som under vinterhalvåret rullas ut över landet. 
Vad sägs som dessa små rara galna ting: 
Arkitekturgalan, Återvinningsgalan, Manifestgalan, Näringslivsgalan, otaliga Radiogalor, för inte tala om Sveriges Bästa Arbetsplats-Galan eller Galan för alla finlandssvenska bloggare, Insamlingsgalor osv osv i all oändlighet. 
Finast är naturligtvis Nobelgalan och så alltid Zlatan på Fotbollsgalan i november. Ja, svensken verkar blir skogstokig av glädje över sina galor. 
Under sommaren förvandlas galorna till Festivaler. 
Då blir det hårdrock, vanlig rock , åldrande rockare, döende rockare, amerikanska bilar, raggare med rollatorer, Håkan Hellström och Dansbandsgalan (!) i Malung som kronan på verket. 
I Lomma har vi inga galor alls. 
Men Lommadagen/Lommafesten?
Nä, vet ni vad.
Skicka en kommentar