onsdag 9 september 2015

Dagens baksmälla: Hamréns landslagskrasch ett svenskt Ground Zero

Tidningskrönikörernas jättesågning är dagens baksmälla. För maken till sågning av en förbundskapten i fotboll, har jag inte upplevt sedan Olle Nordin körde i diket efter VM 1990 i Italien. 
Den gången avgick Nordin. 
Drog sig tillbaka svårt stukad i de småländska skogarna. 
Efter förlusten med 4-1 i EM-kvalet mot Österrike, har tidningarnas krönikörer plockat fram storsläggan. Och det med all rätt. Ett sämre svensk landslag i fotboll har jag själv inte skådat sedan, just det, VM i Italien 1990.  
Sportbladets, Erik Niva skriver: ”Vi var så usla. Så bottenlöst och oursäktligt usla. Hade det inte varit för Andreas Isaksson hade det här blivit 6-0 eller 7-0. Kanske hade vi haft lättare att start om efter den här skövlingen ifall vi direkt kunnat börjat bygga nytt från Ground Zero.” 
Simon Bank fyller på med Erik Hamréns motdrag när Sverige var på väg att gå under med man och allt. ”Engelsmännen kallar det att ”flytta om solstolarna på Titanic”, en coachning gjord för dokusåpor i tv. Full fart framåt. Shajning de luxe. Landslaget förlorade med 4–1 efter den största kollektiva kraschen i modern tid.” 
Mathias Lühr i Expressen: ”Det fanns inga linjer, varken offensivt eller defensivt. Det var galenskap nere på en fuktig höstgräsmatta.” 
Johan Esk DN: ”Sveriges spel är fortfarande en sorglig gulblå röra. Den här kvällen på Friends var några av de mest bortkastade timmarna i mitt liv.” 
Max Wiman Sydsvenskan: En förbundskapten som tappat greppet totalt om utvecklingen i svensk fotboll. 
Fast tuffast i sitt omdöme är utan tvekan Aftonblandets Erik Niva. 
Kommer då Erik Hamrén att avgå? 
Nej, han är en sång och dansman. De avgår aldrig. Inte ens efter ett snesteg. 
Det finns faktiskt en dansklubb som heter just så, Snesteg.
Skicka en kommentar