lördag 25 juli 2015

Spetsad skånsk pytt-i-panna slog Norrlandspölsa med 3-0

Det blev en lyckad pytt-i-panna som kocken, Åge Hareide, lagat till på Swedbank Stadion.
GIF Sundsvalls pölsa pöste samman redan efter 1 minuts spel. Nyförvärvet, Nikola Djurdjic, tog vara på en försvarstavla, släckte törsten med en fyllig serbisk öl. Behärskat slog han in 1-0 till MFF. Det skulle bli mer serbisk öl under den första halvleken. Landsmannen samt det andra nyförvärvet, Rodic, fick en smörpassning av Djurdjic, 2-0.
Den ölen satt fint till pytten.
Inte mindre än fem nyförvärv debuterade i Malmö FF.
Det blev en helt ny fräsch pytt-i-panna vi fick skåda.
De nya mittbackarna, Kari Arnason, Island, behövde aldrig korka upp Svarta Döden, drickat från ön, medan Felipe Carvalho satte till fint kött från Uruguay i pytten.
Peruanen Yoshimar Yotun spetsade anrättningen med fräsiga kryddor från Peru.
I andra halvlek kom också Enock Kofi Adu från Ghana in och slängde i lite Red-Red (bönor m m) från sitt land i den spännande röran.
Till slut toppades måltiden med äkta svenska köttbullar.
Markus Rosenberg fick äntligen göra ett mål. Fin passning från Erdal Rakip som Rosenberg behärskat nickade i mål. Slut 3-0 till di blåe.
Ja, det var en lyckad pytt-i-panna. Bäst på plan var faktisk en svensk köttbulle från Göteborg, Tobias Sana.
FOTNOT. Något dåligt kört norskt hembränt såg vi aldrig till. Skönt det.