lördag 18 juli 2015

Malmö FF en främlingslegion-bryter en 70-årig tradition

Kom nu inte och tjata om, att det är bra för integrationen i det svenska samhället. Ingen av spelarna i dagens MFF från sex av flaggornas länder kommer från de svenska förorterna med bomber och bilbränder. 
Svenska flaggan som jag hängde in lite på sniskan, kämpar en ojämn kamp. Dagens egna MFF-produkter kommer i framtiden inte att ha en chans och ta en plats i laget. 
Ja, så vida det inte är en Zlatan-talang som möjligen dyker upp om 100 år igen. 
MFF har till årets lag köpt in spelare för, låt oss grovt uppskatta det till svindlande belopp. 
I laget lirar nu och ska, spelare från Uruguay, Peru, Serbien (två), Norge (tre kan bli fyra), Island och i viss mån från Sverige. 
De unga talangerna som Pa Konate, Franz Brorsson, Simon Kroon, Erdal Rakip, Erik Andersson och Pawel Cibicki-se bild här nedanför- kan börja se sig om efter andra klubbadresser. 
Därmed bryter MFF en fin ljusblå tradition som inleddes i början av 1940-talet med Sven Nilsson mfl: satsning på den egna ungdomen. 
Sorgligt men sant. 
Vems felet är? 
Sportchefen Daniel Andersson som blivit helt överkörd av tränaren Åge Hareide. 
I dag match borta mot Örebro SK. Vinst en nödvändighet. 
Hoppas den norska flaggan får ordning på benen. Flaggan från Peru slutar göra enkla misstag. Premiär för Island och Uruguay och Serbien med vissa frågetecken. Ghanas flagga får inte spela. Han är inte tillräckligt tränad.
Klubbens unga talanger här nedanför får kanske en plats på bänken. Någon t o m ett inhopp. Suck! 
Hur kunde det gå så här?
Skicka en kommentar