tisdag 16 december 2014

Ett ursvenskt lejon ryter till

Nu blir jag förbannad. 
Sverigedemokraternas, Björn Söder, ska ge fan i både judar, kurder och samer. 
”Samer, kurder och judar kan få leva i Sverige – men de är inte svenskar”, säger Björn Söder till DN. 
Det tog hus i helsike. 
Nu när drevet går försöker han fegt krångla sig bort från uttalandet. 
Låt mig bara säga en sak.
”Herr vice talman ska bara ge fan i samer, kurder och judar”! 
Jag som ryter till, är en ursvensk oxe med djupa rötter i den svenska myllan. 
På min mors sida var man skogsbönder, jägare, indelta soldater i norra Uppland. Det var ett daglig slit för brödfödan. 
Min morfarsfarsfar tillverkade moraklockor i Malung. 
Skogsfolk. 
Svenska tallar och granar. 
På min pappas sida var man bönder m m djupt ner i den halländska myllan, så t o m Gustav Vasa lär tillhöra släkten. 
Namnen som fladdrar förbi är Larsson, Knapp (soldatnamn), Westin, Carlsson, Johansson osv, osv. 
Ursvenskt. 
Kan inte bli mer svenskt. 
Är det någon som har den svenska flaggan flytande i sina blodådror, så är det jag. 
Nej, nu hinner jag inte ryta längre. 
Ska ge mig iväg till sjukhuset i Lund. Min svenska röv ska få ett instrument med inbyggd kamera uppstoppat, för genomlysning av tarmarna.
Svenska tarmar, Björn Söder.
Jag tar undersökningen som en svensk man. 
Fast det är då själva fan, att man ska behöva bli förbannad på nötter, när man själv är utskiten som en äppelskrutt-se här nedanför. 
FOTNOT. Jag där född i lejonets tecken. Om någon undrar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Calle , med all respekt för din blogg och det du skriver... men nu.. tror jag att du har fäktat lite väl vilt med fingrarna på tangentbordet... kan bero på att du var lite nervös inför 7khusbesöket..?. Har läst både här och där och även sett intervjun, följt Orrenius som intervjuade honom. Skall inte beskydda någon i detta, eller ta parti, utan vi måste se det lite mer nyktert. Björn Söder säger att skrivningen i DN är inte komplett utan det har varit utdrag från en längre diskussion på 1-1,5 timme. Nu skall vi också förstå att Orrenius enda syfte i sitt journalist utövande är att förfölja SD och HATA alla som har med SD att göra. Vidare skall vi se på Samerna har inskrivet i sitt sameting, för att vara medlem i detta... Vi skall också veta att Aftonbladet, DN, TT och EKOT styrs enbart för att misskreditera SD. Som juornalist så borde det verkligen ligga i deras egna intresse att ställa frågor från olika vinklar, om nu det regeringskris, så ställ varför? Om någon pekar finger åt ett håll.. ställ frågan varför... och sedan varför igen för att sedan vid tredje frågan undran varför.... och ÄRLIGHET... det är något jag saknar i dagens media. Det enda som är sant i dagens SDS som man kan finna utan reklam ... är faktiskt döds annonserna... Är det verkligen det som vi all vi önskar oss att läsa..??? Nä du Calle om du har en postkodlott får jag gratulera dig i förskott !! Så Calle kontentan av detta är att du skall nog luta dig tillbaka, kasta ut din utnötta soffa som MFF inte vill hämta, investera i en ny och njuta av dagen och se julen an med stor GLÄDJE och Harmoni. Tack får din fina Blogg som jag följer dagligen ååå du vi ses den 22;a .....

Anonym sa...

Läser idag följande... Det har stormat kring Björn Söders (SD) uttalanden i Dagens Nyheter om att samer inte är svenskar. Men nu får han medhåll av folkrättsjuristen Mattias Åhrén, som själv är same.

Gilla artikeln på Facebook

Dela och skriv ut
Share on emailShare on printShare on twitterMore Sharing Services
14
Åhrén säger i en intervju med Sameradion att problemet istället är de som förnekar att samer är just samer och inte svenskar.

– Jag blir personligen nästan mer bekymrad när alla andra partier från höger till vänster tar debatten och säger att samer är svenskar – för det är vi inte. Det är därför vi har ett Sameting, rätt till att ha undervisning och utbildning på samiska och det är därför vi har särskilda rättigheter till landområden och naturresurser, säger Mattias Åhrén.

Sametingets styrelseordförande Håkan Jonsson är dock av en annan uppfattning.

– Vi får nog gå tillbaka till 30-40 talet för att få något liknande och det säger ju allt. Jag menar har man ett sånt synsätt till människor då får man gå tillbaka till 30-40 talet för att få en jämförelse och då blir man ju fundersam på vad det handlar om, sade han till Sameradion apropå Björn Söders kommentar om att samer inte är svenskar.

Calle Rockbäcks BLOGG sa...

Varför anonym?