måndag 27 oktober 2014

Ulf Lundell skriver brev till Lommaborna

Det är minsann inte varje dag som man får brev från musikern, författaren, konstnären m m, Ulf Lundell. 
I samband med lördagens vernissage på Ulf Lundells konst på Lomma bibliotek, läste hans hustru upp ett brev från sin man. 
När han inte själv kunde komma skrev han samman brevet i lördags morse. 
Så här ser originalet ut:
Problemet är att det går inte att läsa texten. 
Fast det går ändå att tyda ut ett och annat, tex att Ulf Lundell arbetar med en gammal hederlig skrivmaskin. Ingen dator här alltså. 
Det framgår också av de rättelser han gjort i texten. 
"Kladd", som vi sa förr i tiden på redaktionerna. 
Inte nog med det.
Ulf Lundell borde också byta färgband. Omedelbart. Ett krux i dag, då det inte längre säljs några färgband. Då gäller det att spara på den lilla färg man har. Lundell har knappast någon färg alls kvar på färgbandet. Färgen har han lagt på sina tavlor.
Jag försökte göra texten mer tydlig med den moderna tekniken, Photoshop. Det gick så där. Men han skriver personligt om sina vedermödor med olja, akryl, kol osv. 
Hur är då Ulf Lundells konst? 
Det är Lomma konstförening med motorn, Jöran Lindkvist som ligger bakom att Lundell ställer ut sina konst i Lomma. Ett förtjusande initiativ. 
”I lördags såldes sex av verken. I dag hade en kvinna åkt från Jönköping för att köpa en Lundell. 
Förmodligen ligger det mycket ångest bakom hans måleri. Det är inte lätt att måla på det sättet," säger Jöran Lindkvist till mig. 
Jöran är själv ett Lundell-fan. 
I alla fall när det gäller musiken. 
FOTNOT. Ångest. Se tavlan som är åtstramad med snören. Längst upp i den s k bannern. Akryl. Kollage. Pris 13 500 kr. Jag gillar den.
Skicka en kommentar