tisdag 30 september 2014

Grekland bankrutt-MFF:s motståndare badar i pengar

Två motsatser. I samma land.
Den ena sidan. 
Den grekiska krisen med en ekonomi i fritt fall. Landet i ekonomisk kollaps. Bara i våras betalades det ut 6,3 miljarder euro i nödlån till grekerna. 
Den andra sidan. 
Fotbollsklubben Olympiacos FC som inte enbart rullar bollar, utan andra kulor också. Framgångsrikt.
Dessutom.
I morgon, onsdag, spelar Malmö FF hemma mot Olympiacos FC i Champion League. 
Den grekiska mästarklubben, har en spelartrupp värderad till minst tio gånger mer än MFF:s. Den tidigare MFF-spelaren, Jimmy Durmaz, köptes tex från sin turkiska klubb för ca 40 miljoner kronor. 
Landet Grekland, däremot, i kaos. 
Medan en fotbollsklubb som badar i pengar. 
Hur fixar man detta? 
Här är en del av svaret.
Kolla in vilket mäktigt sponsorpaket klubben kan visa upp på sin hemsida. Internationella bjässar som Coca-Cola och Samsung, med den verkligt tunga pjäsen i topp: Fly Emirates. som är själva huvudsponsorn. 
Det betyder sköna oljepengar som flyter in i en jämn ström. Ingen klubb i världen skulle tacka nej till oljepengar. Det är endast de riktigt stora klubbarna förunnat.
MFF kan visa upp följande sponsorer på sin hemsida:
Det är absolut inga som helst fel på Rörläggaren eller Elitfönster. Klangen på namnen i Aten blir trots allt rätt så dov. Jämförelsevis, vill säga. 
Lägg därtill större publikintäkter, årligen Champion League-pengar, segern hemma mot Atletico Madrid gav tex 9 milj m m. 
Nej, rent ekonomiskt spelar Olympiacos i en högra liga. Därför har man också helt andra medel, att köpa in spelare för. Man behöver inte brandskattas på lirare för att få det hela att gå runt. 
Det finns en ekonomisk ryggrad i klubben som själva landet Grekland saknar. 
Tänk så orättvis livet kan vara. 
I samma land.
Skicka en kommentar