torsdag 5 juni 2014

Surdegen i Lomma

I dag begåvades Lomma med sitt första stenugnsbageri. Surdegen har med andra ord kommit till byn. En kedja med franskt namn slog upp portarna. 
Givetvis for jag dit med både rullatorer och rullstolar. Det blev en halv surdeg för 42 spänn samt Odense rågbröd för 45 riksdaler. 
Tja, det smakade som bröd ska smaka. Inte alls något sensationellt. 
Surdegen hade hyfsad sugkoefficient. Info för den som älskar doppa vad fan som helst i koppen/muggen. 
Rågbrödet ägde inte alls någon sugkoefficient. Du som älskar doppa vad fan som helst, bör lägga brödet i blöt kvällen innan. Om ens det funkar, är högst osäkert. Panzar bröd.
Lomma växer. Nu har vi t o m eget stenugnsbageri. 
Nu återstår det bara att vi får hit kaffekedjan Starbucks. 
Tänk om?
Skicka en kommentar