tisdag 10 juni 2014

Sjukvården släcker ner. Politikerna sover. Jag rasar!

I måndags stängdes ortopeden avd. 11 på Universitetssjukhuset i Lund. Ingen visste riktigt var man skulle göra med de 24 inlagda sjuka patienterna. 
Kaos. 
Vårdförbundet protesterar. 
För döva öron. 
Politikerna i Region Skåne sover. Det är nämligen administratörerna som numera driver den svenska sjukvården. 
Personalen sliter i sitt anletes svett. De har ett helvete. Jag vet, för jag har sett det med egna ögon. 
Det är just på ortopedens avdelning 11 som jag själv har legat inlagd i veckor nu i vår. På bilden sitter jag med vakuumpumpen som ska opereras in i mitt trasiga ben. 
Inte nog med det. 
Jag låg inlagd otaliga gånger på ortopeden i Lund under 1980-och 1990-talet. Genomgick då stora omfattande höftoperationer. Skillnaden mot idag som, just det, natt och dag. 
På den tiden, hade personalen tid och pyssla om patienterna. De sängbundna patienterna fick håret tvättat. Kvinnorna t om håret rullat. En omöjlighet i dag. Personalen hinner helt enkelt inte med. 
På den tiden rådde en behagfull stämning med stilla lugnande samtal mellan patient/vårdanställd. 
Glöm det 2014.
I dag har jag haft närmare 30 (!) olika läkare. 
Förr i tiden hade man en och samma läkare. 
Sedan mer tio år tillbaka satte de aningslösa landstingspolitikerna kniven i vårdapparaten. Omfattande nedskärningar inleddes. De som fick hålla och håller i kniven är administratörerna. 
Jag har sett förfallet.
I dag är den svenska sjukvårdsapparaten en kallhamrad inrättning. 
Utan kärlek till din nästa. 
Förbannade politiker. 
Heja personalen: läkarna, sjuksköterskorna och undersköterskorna. Ni gör ett fantastiskt jobb. Tack för att ni finns. Ni räddade mitt liv. 
SKÄMS! Politiker och administratörer. 
Jag är heligt förbannad. 
Ni kan fara åt helvetet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra rutet Rockbäcken. Själv har jag haft en tät och mycket bra kontakt med de erkänt skickliga läkarna på Ögonkliniken i Lund. Vad hände? Sammanslagning med Malmö. Mina fina läkare? Is no more. Borta. De som är kvar är säkert bra, men den som jag fick mej tilldelad har jag aldrig träffat! Enbart haft telefonkontakt med. Under tre år. Tacksåjävlamycket Region Skåne.