torsdag 27 februari 2014

Hole-in-one i Lomma blev miljonklipp!

Jag skrev på bloggen om den här känsliga affären den 13 november 2012. 
I korta drag. 
Den ideella föreningen, Habo Golf AB som driver Örestads golfklubb i Lomma kommun i bolagsform, hade sålt ett markområde för 2,2 miljoner kronor till Skånekustens Invest AB. 
Försäljningen skapade en intern konflikt i klubben. En av aktieägare i föreningen, Bengt Lavesson-lilla bilden till höger, hävdade att marken var värd minst fem miljoner kronor, inte 2,2 miljoner som den såldes för. 
 Nu 15 månader senare har det aktuella markområdet splittrats upp i två tomter. Dessa ligger nu ute till försäljning hos en mäklare. 
Läget suveränt. 
Granne med golfbanan.
Skånekustens Invest AB vill sammanlagt ha 6 150 000 kronor för marken man gav 2,2 miljoner för. Det blir en vinst på 3 950 000 kronor. 
Enligt Solid info.se har Skånekustens Invest AB inga anställda. Företaget drivs av två män, 50 år och 62 år gamla. De har tillsammans engagemang i 63 (!)bolag. Adressen till Skånekustens Invest AB är ett boxnummer. 
Dessa affärsmän kan nu på lite mer än ett år, göra ett jätteklipp på närmare fyra miljoner riksdaler. Det är inget fel i det. 
Allt som syns offentligt bekräftar att affären gått rätt och riktigt till väga. Business as usual, som det så vackert heter. 
Golfklubben kan känna sig blåsta. 
Hole-in-one, fast i andras fickor. 
Bengt Lavesson fick rätt. 
Någon borde kanske ha lyssnat på honom.
Skicka en kommentar