torsdag 13 februari 2014

Guldhiss till handikappade i Lomma-silver till Charlotte Kalla i OS

Sommar, sol och ljuvliga bad. Snart är vi där. Det går fortare än vad man kan tro. 
Därför är nyheten om att den lilla bryggan vid Centrumbadet, ska utrustas med en handikapphiss till sommaren extra skön. 
Handikapphissen i Lomma blir en av landets första från en badbrygga i havet. Det är bara till att gratulera alla handikappade i Lomma kommun. 
Äntligen kan även alla med handikapp, ta sig ett härligt dopp i plurret. Något som tidigare varit förenat med stora problem, för inte säga, en omöjlighet för allt för många medborgare.
Det är från den här bryggan som den har sett ut och som hissen till sommaren ska vara installerad. I fjärran skymtar både Turning Torso och Öresundsbron. Ja, om man har bra ögon, vill säga. 
Det kan faktiskt inte bli så mycket bättre. 
Det är den s k lilla bryggan, men bland oss som varit med är det, Lille-Jans brygga. 
Varför hissen just från denna bryggan och inte den stora bryggan, beror på vattendjupet. Faktiskt så når ofta vattnet mig till hakspetsen när jag hoppar i. 
Det blir alltså en helt ny badbrygga med pålad plattform i betong, förberedd för hiss. Leveranstiden för hissen är osäker. Målsättningen är i alla fall att allt ska finnas på plats till badsäsongen i juni.
Vid den avsevärt längre badbryggan når vattnet knappt upp till mina fotknölar. Här ska det för övrigt bli en ny trappa invid landfästet på den södra sidan. 
Kommunen passar också på och bygga en ny kaj vid kryssarklubben. 
Det var väl en trevlig nyhet. Det känns nästan som vinna en guldmedalj i OS.
Skicka en kommentar