måndag 26 augusti 2013

Så prasslar Lomma med Elfenbenskusten

Löpsedeln kan tyckas vara en rötmånadsstory i slutet på augusti. Jag har, emellertid, garderat mig och tryckt dit ett frågetecken. 
För inte tusan ska väl lilla Lomma som likt kineserna ge sig in och pumpa Afrikanska länder på deras naturtillgångar? 
Det låter som ett 1 april skämt. 
Allting började med bilden, här nedanför som Lomma kommun lade ut på Facebook i fredags.
Fyra stabila herrar promenerar i Lomma hamn. Det är fr v kommundirektören, kommunhövdingen Joachim Beugré från staden Jacqueville, Elfenbenskusten, tolken (man pratar franska i Elfenbenskusten), samt Lommas kommunhövding, Anders Berngarn. 
Joachim Beugré hade tagit sig från den politiska oron till Lomma för att söka information till kommande storprojekt hemma i Jacqueville.
Över den berömda fiskgrytan på krogen Oliveras vid Lomma Beach, dryftades problemen med att bygga ut en 15 mil lång kustremsa i Jacqueville. I dag finns endast djungel som möter hav. Ett framtida badparadis för bleka Lommabor?
Joachim Beugré är nyvald borgmästare och lovade i valet att få fart på utbyggnaden i det fattiga landet, med 70 procent arbetslöshet samt nästan obefintlig infrastruktur. 
Därför for Joachim Beugré som ett skott till Lomma, för att se, lära, knyta kontakter och få spännande uppslag. Åt fiskgryta för 198 spänn i gjutjärnsgryta som kommunen bjöd på. Och fick följande besked med sig hem: 
”Det kanske finns delar som Lomma kommun kan hjälpa till med. Eventuellt hjälpa till med en planläggning av kustremsan, men inget specifikt är bestämt,” säger Anders Berngarn till mig. Se där-löpsedeln var inte helt fel ute. Något ligger det allt i det. 
Men jag kan inte hjälpa det. Jag kommer och tänka på det fantastisk 1 april skämtet här på bloggen 2010. Klicka HÄR
Skicka en kommentar