fredag 16 augusti 2013

Nagellack

Nagellack innehåller fyra viktiga komponenter: lösningsmedel, filmbildare, mjukgörare och färgpigment. Inte alls något märkvärdigt egentligen. 
Själv har jag inget behov, att måla mina naglar. Inte ens mina blånande tånaglar som kanske skulle mått bra av en omgång lack. 
Nu har det, emellertid,  plötsligt gått världspolitik i nagellacken. Det kan vi tacka en över måttan blyg och rar höjdhopperska för. Emma Green Tregaro, född 1984 i det i dag så invandrartäta Bergsjön i Göteborg. 
Emmas lilla söta protestmålning av sina naglar mot Rysslands antihomo-lag, fick Ryssland i ett nafs att förvandlas till Sovjetunionen. 
Stavhopperskan Jelena Isinbajeva gav det röda nagellacket med CCCP och hela rasket, ett ansikte. Välformulerad, enligt manus. Tro inte hon skrev det själv, nej, nej. Stavhopperskan dundrade på, så t o m, Leonid Brezjnev, tog ett glädjeskutt i graven. 
Vi som varit med under Sovjetunionens storhetstid, kände allt för väl igen tongångarna. Jelenas framträdande var mycket välregisserat. Putin som vridit tillbaka klockan minst 30 år i Ryssland, satt säkert och mös i sin kammare hemma i Kreml. 
Räkna med att Jelena Isinbajeva kommer att bli rikligt belönad för sin ryggborstning.
Förr i tiden belönades statens lakejer i Sovjetunionen med en skakig bil och lägenhet. I dag ser säkert Putin till att ”nationalidolen” Jelena, får en egen storslagen datja vid Svarta Havet som tack för hjälpen. 
Det gäller att dansa efter rätt pipa. 
Och hoppa högt, när makten kräver det.
Putin´on the Ritz...

Skicka en kommentar